Kycklinggryta med gräddfilsdressing

Kycklinggryta med gräddfilsdressing
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Kycklinggryta med gräddfilsdressing

19 ingredienser

30 min

Kycklinggryta på kycklinglårfilé med bönor, paprika, broccoli och tomat. Servera kycklinggrytan med en kryddstark gräddfilsdressing smaksatt med ingefära och chili.

Ingredienser

portioner

Kycklinggryta

  • 8 kycklinglårfiléer, benfri
  • 20 g smör
  • 1 knippe salladslök
  • 1 broccoli
  • 1 burk färdigkokta kidneybönor
  • 1 burk blandade bönor, kokta
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tomater
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 röd paprika
  • 1 knippe basilika
  • 1 zucchini
  • salt
  • svartpeppar

Gräddfilsdressing

  • 3 dl gräddfil
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk citron, skalet, rivet
  • 2 krm chilifrukt, mald

Gör så här

Kycklinggryta

  1. Dela ner paprikan och zucchinin i mindre bitar.
  2. Hetta upp en gryta och bryn grönsakerna tillsammans med smör och salt.
  3. Dela ner kycklingen i mindre bitar och svetta i kastrullen.
  4. När kycklingen fått färg så tillsätt krossade tomater och kycklingbuljong.
  5. Låt koka i 10 minuter.
  6. Dela ner broccoli, tomater och salladslök i mindre bitar och vänd ner i grytan.
  7. Låt koka i 5 minuter och tillsätt sedan bönor och smaka av med salt och peppar.

Gräddfilsdressing

  1. Blanda gräddfil med riven ingefära, citronskal, vitlök och chili.
  2. Hacka ner basilika i grytan och servera med gräddfilen.