Fikon och blåmögelost på saltsten

Fikon och blåmögelost på saltsten
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Fikon och blåmögelost på saltsten

6 ingredienser

Fikon på saltsten serveras med rosmarinhonung och god blåmögelost. Enkelt och gott avslut på middagen.

Ingredienser

portioner
  • 8 färska fikon
  • 150 g Bleu d’ Auvergne eller St Agur, blåmögelost
  • 2 dl honung, flytande
  • 4 kvistar rosmarin
  • röda vinbär
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Värm varsamt honungen tillsammans med lätt sönderbankade rosmarinkvistar. Sjud i några minuter och låt sedan honungen svalna helt.
  2. Ställ en saltsten i frysen i cirka 30 minuter.
  3. Dela fikonen i halvor, gnid köttsidorna lätt mot den kalla saltstenen och lägg dem sedan på stenen med köttsidorna uppåt.
  4. Smula över lite blåmögelost och ringla honung över det hela. Garnera med röda vinbär och citronmeliss. Servera direkt på den kalla saltstenen.