Sprudlande minichokladmuffins

Sprudlande minichokladmuffins
Foto: Jimmie Lannér

Muffins är enkelt att bjuda på när det kommer besök. Här är en variant med mint.

Receptet ger cirka 20 muffins. Småbrödsformar är som en mindre version av bullformar.

6 mars 2009

Du behöver

  • 50 g smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • färgglatt strössel

Topping

  • 0,5 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk hallonsylt
  • Silverkulor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och tillsätt mjölken, rör ner i äggsmeten.
  3. Blandra de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  4. Fördela i småbrödsformar på en plåt och grädda i mitten av ugnen i cirka 7 minuter, de ska vara kladdiga inuti. Strö på strössel.
  5. Blanda crème fraiche med florsocker och smaksätt med hälften av sylten. Klicka röran på de avsvalnande muffinsarma och garnera med silverkulor.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept