Festlig kaffedrink

Kockens Festlig kaffedrink
Foto: Jönsson Bilder

Festlig kaffedrink

6 ingredienser

10 m

Lyxigt kaffe med smak av kanel, choklad och apelsin. Toppas med vispgrädde.

Ingredienser

portioner koppar
  • 4 Kockens kanelstänger
  • 50 g mörk choklad (av god kvalitet)
  • 0,5 apelsin, rinrivet skal
  • 3-4 dl bryggkaffe mörkrost
  • farinsocker, till sötning (eller honung eller lönnsirap)
  • 0,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Chokladen ska vara rumsvarm. Riv sedan ner den och bottna kopparna med 30-40 g choklad. Spara resten till garnering.
  2. Tillsätt riven apelsinskal, valfri sötning och en kanelstång i varje kopp. Häll över nybryggt kaffe och rör om.
  3. Toppa med vispad grädde, garnera med kanelstång och strö över riven choklad. Servera genast.