Niclas fantastiska viltburgare

0 röster
1 h 10 min
4
Viltburgare
Foto: tv4

Hamburgare gjorda på vildsvin och pancetta. Serveras med en sås gjord på mango chutney och kesella. Mums!

Visa mer
1 h 10 min
4

Du behöver

  • Max hamburgerbröd (Frisco)
  • 200 g (per person) viltsvin i bit
  • 50 g (per person) pancetta i bit
  • kanel
  • kaffepulver
  • salt och peppar
  • ägg
  • cheddarost
  • gul lök
  • färsk tomat
  • salladsblad

Sås

  • mango chutney, mild och söt
  • 2,5 dl kesella, 1 %

Gör så här

  1. Mal vildsvin och pancetta till en färs i en köttkvarn.
  2. Blanda färsen med ett ägg, lite kaffepulver, lite kanel salt och peppar. Forma till biffar och lägg på grillen!
  3. Blanda kesella och mango chutney i en fin skål och salta och peppra efter smak. Låt stå i kylen tills servering.
  4. Lägg hamburgebröden någon minut på grillen strax innan servering.
  5. Servera viltfärsburgarna med en skiva cheddarost, tomat, sallad, lök och chutneydressingen. Smaklig måltid!
3 december 2013

Fler goda recept