Serbisk kyckling á la Bojan

Serbisk kyckling á la Bojan
Foto: tv4

Serbisk kyckling á la Bojan

Av: Laila Bagge Wahlgren, Agneta Sjödin

Från: Fest hos Bagge Wahlgren

6 ingredienser

ca 1,5 h

Kokt kyckling med morötter vegetakrydda och ris som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen.

Ingredienser

portioner
  • 800 g kycklingklubba
  • 2 gula lökar
  • 1 förp morot
  • 4 msk Vegeta (serbisk kryddblandning, finns att köpa på bla Hötorgshallarna)
  • 1 msk smör
  • 6 dl grötris

Gör så här

  1. Koka kycklingen i 3 l vatten i 30 min på hög värme.
  2. Skala och hacka löken. Bryn löken i stekpanna med margarinet i ca 4 min. Tillsätt sedan det okokta riset i stekpannan.
  3. Skala och skär morötterna i bitar (5 mm tjocka). Blanda i tillsammans med riset och strö på vegeta.
  4. Ta ut kycklingklubborna ur kastrullen, spara spadet. Placera kycklingen i en djup, inte så bred plåt.
  5. Strö ut riset jämt runt om kycklingen och häll försiktigt i spadet ca 1 cm över riset.
  6. Spar resten av spadet ifall du skulle behöva hälla i lite till, det märker man om riset är lite hårt och vattnet tagit slut i plåten.
  7. Ställ plåten i mitten av ugnen i ca 35-45 min på ca 175 grader.