• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Paella på Isabels vis

Paella på Isabels vis
Foto: tv4

Paella på Isabels vis

5 steg att laga

15 ingredienser

60 min

Paella med kyckling, blåmusslor, färska räkor och havskräftor.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingbröst
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 3 tomater
  • 4 dl hönsbuljong
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 g saffran
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 dl arborioris (eller avioriris)
  • 150 g färska räkor
  • 20 blåmusslor, med skal
  • 250 g frysta ärtor
  • 4 havskräftor, för garnering

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär tomaterna i mindre bitar. Skär kycklingen i mindre bitar.
  2. Låt oljan bli het i en wokpanna eller paellapanna. Lägg i kycklingen och bryn den runt om. Lägg i lök och vitlök. Rör om och fräs i några minuter.
  3. Tillsätt tomat, buljong och saffran. Krydda med nymalen peppar och knappt 1 tsk salt. Sänk värmen och låt paellan småputtra i 12 minuter.
  4. Blanda i riset. Låt puttra i 10 minuter till.
  5. Lägg i räkor och musslor och låt puttra i ytterligare 10 minuter. När 5 minuter återstår lägger du ärtorna samt havskräftorna. Servera direkt ur grytan!