Älgkorv med ljummen färskpotatissallad

Älgkorv med ljummen färskpotatissallad
Foto: tv4
Anders Bagge
Niclas Wahlgren
Anders Bagge
Niclas Wahlgren

Älgkorv med ljummen färskpotatissallad

15 ingredienser

Egenstoppad älgkorv som serveras med ljummen färskpotatissallad. Korven behöver 1,5 timmes förberedelse plus några dagar för korven att hänga och droppa av sig i kylen.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 avokador
  • rucolasallad
  • 3 msk dijonsenap
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 förp urkärnade svarta kalamataoliver

Älgkorv

  • 3 m lammfjälster
  • 600 g älgkött
  • 150 g späck
  • 1 chilifrukt
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0,5-1 dl vatten
  • muskot, riven

Gör så här

Potatissallad

  1. Koka potatisen tills den är mjuk, låt svalna. Dela den i halvor tillsammans med övriga ingredienser. Avokadon skär du i mindre bitar.

Älgkorv

  1. Lägg fjälstret i blöt i kallt vatten ca 15 minuter. Skölj sedan igenom den noga.
  2. Skala vitlöksklyftorna. Kärna ur och finhacka chilin. Skär köttet i bitar så det passar köttkvarnen.
  3. Arbeta ihop det malda köttet, vitlöken, chilin och alla kryddorna. Tillsätt vattnet efter behov.
  4. Trä upp fjälster på korvhornet på köttkvarnen. För smeten i kvarnen och stoppa korvarna (stoppa dem inte för hårt). Gör dem 10-15 cm långa och knyt dem med bomullstråd.
  5. Låt korvarna hänga i kylen för att droppa av i några dagar för bästa reslutat.
  6. Lägg älgkorven på grillen och servera med den fantastiska potatissalladen. Smaklig måltid!