Älgkorv med ljummen färskpotatissallad

0 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 avokador
  • rucolasallad
  • 3 msk dijonsenap
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 förp urkärnade svarta kalamataoliver

Älgkorv

  • 3 m lammfjälster
  • 600 g älgkött
  • 150 g späck
  • 1 chilifrukt
  • 2-3 klyfta vitlök
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0,5-1 dl vatten
  • muskot, riven

Gör så här

  1. Potatissallad
    Koka potatisen tills den är mjuk, låt svalna. Dela den i halvor tillsammans med övriga ingredienser. Avokadon skär du i mindre bitar.
  2. Älgkorv
    Lägg fjälstret i blöt i kallt vatten ca 15 minuter. Skölj sedan igenom den noga.
  3. Skala vitlöksklyftorna. Kärna ur och finhacka chilin. Skär köttet i bitar så det passar köttkvarnen.
  4. Arbeta ihop det malda köttet, vitlöken, chilin och alla kryddorna. Tillsätt vattnet efter behov.
  5. Trä upp fjälster på korvhornet på köttkvarnen. För smeten i kvarnen och stoppa korvarna (stoppa dem inte för hårt). Gör dem 10-15 cm långa och knyt dem med bomullstråd.
  6. Låt korvarna hänga i kylen för att droppa av i några dagar för bästa reslutat. 
  7. Lägg älgkorven på grillen och servera med den fantastiska potatissalladen. Smaklig måltid!
29 oktober 2013