Räkcocktail med avokadokräm, chili och mango

152 röster
4

Räkcocktail med asiatisk touche med chili, mango, avokadokräm och koriander. Recept från kokboken Fest, mat och kärlek.

Gurkvatten
Dela en gurka i mindre bitar. Mixa med 4 deciliter vatten. Sila sedan och använd i dressingar och till sallader.

Kolla in fler recept och läs mer om

Fest, mat & kärlek


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g räkor, färska
  • 2 plommontomater
  • 1 mango, mogen
  • 0,25 gurka
  • 0,5 kruka koriander
  • 0,25 grön chili
  • 1 limefrukt, saften
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl gurkvatten
  • Salt, efter smak

Avokadokräm

  • 2 avokador
  • 0,5 msk yuzu kosho (japansk sås)
  • Salt, efter smak

Vitlökssmulor

  • 2 skivor formfranska
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja till stekning
  • 1 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Skala räkorna och lägg dem i en bunke.
  2. Skålla och skala tomaterna.
  3. Skär bort skalet och ta bort kärnan på mangon.
  4. Skala gurkan.
  5. Skär tomaterna, gurkan och mangon i tärningar och blanda med räkorna.
  6. Mixa koriandern, chilin, limesaften, olivoljan och gurkvattnet.
  7. Smaka av med salt.
  8. Sila lagen och slå den över räkblandningen.
  9. Låt stå i ca 1.5 timme.
  10. Avokadokräm
    Skala och mosa avokadorna till en slät kräm.
  11. Tillsätt yuzun och smaka av med salt.
  12. Vitlökssmulor
    Smula formfranskan och skala och riv vitlöksklyftan.
  13. Stek brödet och vitlöken på medelvärme i olivolja tills alltsammans fått en gyllenbrun färg.
  14. Strö över det rivna citronskalet.
  15. Vid servering
    Ta upp räkorna ur marinaden.
  16. Lägg avokadokrämen i botten av ett cocktailglas, fyll på med räkor och toppa med vitlökssmulor.
15 april 2011

laddar fler recept

Laddar fler recept