Hemgjord bearnaisesås

Bearnaise
Foto: Matton
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Hemgjord bearnaisesås

147

7 steg att laga

10 ingredienser

Kocken Christian Hellbergs recept på en riktigt god, hemgjord bearnaisesås.

Se fler av Christian Hellbergs recept från boken

Fest, mat & kärlek


Ingredienser

Bearnaisesås

  • 500 g smör
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 dl vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 schalottenlök
  • 2 msk estragon (dragon i vinäger)
  • 5 äggula
  • 5-6 kvist färsk kruspersilja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Bearnaisesås
    Smält smör till din bearnaisesås.
  2. Skala och skär schalottenlök och vitlök fint.
  3. Koka vatten, vitvinsvinäger, lök, vitlök och estragon i ca 5 minuter.
  4. Sila och låt svalna.
  5. Vispa äggulorna och estragonreduktionen till ett vitt luftigt skum över vattenbad.
  6. Tillsätt smöret (ta inte med bottensatsen, då blir det för salt) i en tunn stråle under vispning.
  7. Tillsätt finskuren persilja och smaka av med salt och peppar.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer