Tonfisk med melon och tryffeldipp

Tonfisk med melon och tryffeldipp
Foto: Jakob Fridholm
Camilla Läckberg
Christian Hellberg
Camilla Läckberg
Christian Hellberg

Tonfisk med melon och tryffeldipp

Av: Camilla Läckberg, Christian Hellberg

Från: Fest, mat och kärlek

13 ingredienser

Här har tryffelsmaken landat i en dippsås och används till tonfisk och melonkuber. Sagolikt gott! Själv skulle jag kunna dippa allt ätbart jag kan komma på i den här såsen. Recept från kokboken Fest, mat och kärlek.

Kolla in fler recept och läs mer om

Fest, mat och kärlek

Ingredienser

portioner
  • 250 g färsk tonfisk
  • 250 g vattenmelon
  • 0,5 knippe gräslök
  • 0,5 dl grillolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Tryffeldipp

  • 3 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl solrosolja
  • tryffelolja (efter smak)
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Skär tonfisken i kuber.
  2. Skär bort skalet på vattenmelonen och skär den i lika stora bitar.
  3. Skär gräslöken fint.
  4. Vänd runt tonfisken och vattenmelonen i grill oljan, smaka av med salt och peppar och rör ner gräslöken.
  5. Blanda äggulorna, senapen och vinägern till dippsåsen.
  6. Tillsätt solrosoljan i en tunn stråle under konstant vispning.
  7. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
  8. Servera tonfisken och melonen med dippsåsen.