Tonfisk med melon och tryffeldipp

0 röster
4

Här har tryffelsmaken landat i en dippsås och används till tonfisk och melonkuber. Sagolikt gott! Själv skulle jag kunna dippa allt ätbart jag kan komma på i den här såsen. Recept från kokboken Fest, mat och kärlek.

Kolla in fler recept och läs mer om

Fest, mat och kärlek


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g färsk tonfisk
  • 250 g vattenmelon
  • 0,5 knippe gräslök
  • 0,5 dl grillolja
  • salt, efter smak
  • peppar (efter smak)

Tryffeldipp

  • 3 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl solrosolja
  • tryffelolja, efter smak
  • salt, efter smak
  • peppar (efter smak)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär tonfisken i kuber.
  2. Skär bort skalet på vattenmelonen och skär den i lika stora bitar.
  3. Skär gräslöken fint.
  4. Vänd runt tonfisken och vattenmelonen i grill oljan, smaka av med salt och peppar och rör ner gräslöken.
  5. Blanda äggulorna, senapen och vinägern till dippsåsen.
  6. Tillsätt solrosoljan i en tunn stråle under konstant vispning.
  7. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
  8. Servera tonfisken och melonen med dippsåsen.
18 april 2011
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...