Fattiga riddare med saffran

30 m
8

Ta dina fattiga riddare till en helt ny nivå! Smaksätt med saffran och servera med en kryddig hjortronsylt, vispad ricottayoghurt och hackade nötter.

8 december 2016
30 m
8

Du behöver

Sylt

  • 500 g hjortron (alternativt blåbär)
  • 1 pomeransskal
  • 5 gröna kardemummakapslar
  • 1 kanelstång
  • 3 msk honung

Fattiga riddare

  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 0,5 g saffran
  • 6 skivor vitt surdegsbröd

Servering

  • 250 g ricotta
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • hackade nötter, tex pistage

Gör så här

  1. Sylt
    Koka ihop hjortron med kryddor och honung till en ganska fast sylt.
  2. Fattiga riddare
    Vispa ihop ägg med hälften av mjölken. Vispa in mjölet till en jämn smet. Vispa sedan in resten av mjölken.
  3. Smält 50 g smör i en stekpanna till den är brynt. Blanda snabbt ihop med saffran och häll smöret i smeten.
  4. Doppa brödskivorna i omgångar i smeten så att de suger upp smeten ordentligt. Stek sedan i smör i omgångar.
  5. Servering
    Vispa ricotta med en elvisp och vänd in yoghurt.
  6. Servera de nystekta riddarna med vispad ricotta, hjortronsylten och hackade nötter.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Bakbunkar från kända varumärken

Bakbunkar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept