”Fattiga riddare” med löjrom, gräddfil och rödlök

5 röster
25 m
25 m

Du behöver

Fattiga riddare

  • 0,5 surdegsbaguette
  • 100 g cheddarost, riven
  • 0,5 dl grädde
  • smör
  • 1 krm fänkål
  • 2 ägg

Marinerad ansjovis

  • 12 ansjovisfileer (inget spad)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk gräslök
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 1 citron, skalet

Topping

  • löjrom, efter tycke (ca 20 g styck)
  • 1 rödlök, finhackad
  • gräddfil
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skär baguetten i skivor. Vispa ihop ägg, grädde och riven cheddarost och fänkål.
  2. Vänd brödskivorna i äggvispet och stek försiktigt i smöret. Stek tills frasiga, ca 2-3 minuter.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till till marinerade ansjovisen.
  4. Servera med löjrom eller ansjovis, rödlök, gräddfil och citronklyftor.
15 december 2017

Fler goda recept