Samke Harra med babaganosh

1 röst
4
Samke Harra med babaganosh
Foto: Jens Nordström

Samke Harra, lax i libanesiskt foliepaket fullt med smaker. Servera paketen med aubergineröran babaganosh.

Tahini, sesampasta, hittar du i asiatiska hyllan i välsorterade livsmedelsbutiker.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Lax

  • 4 st laxfilé
  • 1 st citron, saften
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 tsk torkad koriander
  • Salt, efter smak
  • Spiskummin, efter smak
  • 3 st vitlöksklyftor

Babaganosh

  • 3 st auberginer
  • 1 st citron, saften
  • 1 dl tahini (sesampasta)
  • Salt, efter smak
  • 2 st vitlöksklyftor

Garnering

  • myntablad
  • olivolja

Gör så här

  1. Lax
    Gör en smet av alla ingredienser.
  2. Skär en skåra i laxen och gnid in marinaden. Fisken ska vara täckt av marinaden.
  3. Slå in laxen i ett foliepaket och ställ in i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
  4. Babaganosh
    Grilla auberginerna i ugnen i 30 minuter tills de blivit mjuka.
  5. Låt dem kallna och drag av skalet.
  6. Mosa innanmätet till en jämn smet.
  7. Blanda i de övriga ingredienserna.
  8. Lägg upp babaganoshen på ett fat och droppa olivolja över.
  9. Dekorera med myntablad.
28 juli 2010

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept