Färskpotatisstomp med dill och västerbottensost

koket.se
Färskpotatisstomp med dill och västerbottenost
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Färskpotatisstomp med dill och västerbottensost

7 ingredienser

30 m

Mosa färskpotatisen med ost, crème fraiche och örter. Perfekt tillbehör till fisk eller stekt fläsk!

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 700 g färskpotatis
  • 2 dillkvistar
  • 2 tsk salt, per liter vatten
  • 1,5 dl Västerbottensost, riven
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl färsk dill, finhackad
  • 0,5 dl färsk gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Skrubba potatisen ren. Lägg potatisen i en kastrull och häll på vatten, salt och dill. Koka upp och låt koka i 15-20 minuter tills potatisen är mjuk hela vägen igenom.
  2. Alternativ om man har en långsam spis så är det bättre att:
  3. Skrubba potatisen ren. Koka först upp vattnet. Salta och tillsätt potatis och dill. Koka i 15-20 minuter så den är mjuk hela vägen igenom.
  4. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen, häll i ost, crème fraiche och örter. Mosa grovt med en ballongvisp eller potatispress. Rör om till ett grovt stomp.
  5. Servera som tillbehör till fisk eller nystekt fläsk.