Färskpotatis med purjolök, spenat och tryffel

David lundqvist

Färskpotatis med purjolök, spenat och tryffel

8 ingredienser

40 m

Härligt tillbehör där färskpotatis smörslungats med spenat och purjolök. Toppa potatisen med hasselnötter, tryffel och flingsalt och rätten är komplett! Det blir sommarens bästa tillbehör till såväl middagar, grillkvällar och bufféer.

Ingredienser

portioner
  • 600 g färskpotatis, tvättad
  • salt
  • 100 g smör
  • 100 g babyspenat, strimlad
  • 1 purjolök, rensad, sköljd och finstrimlad
  • 50 g hasselnötter, hackade
  • 10 g sommartryffel
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten och häll av.
  2. Bryn smöret. Slunga potatisen i smöret med spenaten och purjolöken.
  3. Lägg potatisen i en skål och toppa med hackade hasselnötter, tryffel och flingsalt.