Färskpotatis med ärtor i dillsås

Färskpotatis med ärtor i dillsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färskpotatis med ärtor i dillsås

8 ingredienser

Det här är det perfekta tillbehöret till stekt, panerad fisk.

Ingredienser

portioner
  • 6-8 färskpotatisar, kokta
  • 3 dl gräddfil
  • 250 tsk ärtor (små fina)
  • 1 citron
  • 0,5 gurka
  • 0,5 kruka färsk dill
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Tina ärterna till hälften. Tvätta citronen noga. Riv skalet och pressa ut saften.
  2. Skär gurkan i små, fina tärningar. Blanda ärter, gurka, citronsaft, citronskal och gräddfil i en skål.
  3. Hacka dillen och rör ner den i såsen. Krydda med salt och peppar. Lägg ovanpå nykokt färskpotatis och garnera med färsk dill.