Färskpotatis med anjovis och sockerstekt lök

POPULÄRT
Färskpotatis med anjovis och sockerstekt lök
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Färskpotatis med anjovis och sockerstekt lök

11 ingredienser

30 m

Nykokt färskpotatis som rullas i smör och serveras med sockerstekt lök, anjovis, dill och gräddfil är en riktigt somrig rätt. Servera den ljummen till middagen eller buffén och det kommer bli succé.

Ingredienser

portioner bufféportioner
  • 10 färskpotatisar, nykokta
  • 1 knippe dill
  • salt
  • smör
  • 1 gul lök
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • 1 burk ansjovis

Garnering

  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl gräddfil

Gör så här

  1. Koka potatisen med generöst med dill och salt, ca 15 minuter. Slå sedan bort vattnet och rulla dem i smör.
  2. Finhacka den gula löken och stek den med socker i smör tills gyllenbrunt.
  3. Lägg upp potatisen på ett fat.
  4. Fördela ut anjovisen och den sockerstekta löken på potatisen.

Garnering

  1. Garner med dillvippor, fint skuren gräslök och gräddfil. Serveras ljummen.