Färskpotatis à la Russe

0 röster
4

Ljummen förrätt med matjessill, färskpotatis, rödbetor och rivet ägg. Avnjutes med en go öl och gärna en Gammel Norrlandsakvavit.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 nykokta potatisar
  • 1 knippe dill
  • 2 filéer matjessill
  • 1 ägg, rivet
  • 1 saltgurka
  • 2 rödbetor
  • 1 dl smetana
  • 1 gemsallad
  • 2 msk smör, brynt

Gör så här

  1. Lägg ut salladen och fördela de små nykokta potatisarna ovanpå. Skär sillen och lägg den på potatisen så den blir ljummen. Riv ägget över, tärna gurkan och toppa med den och rödbetorna. Avsluta med dill, smetana och brynt smör.
2 juni 2016

Laddar fler recept