Färska vårrullar med fruktig dippsås

Färska vårrullar med fruktig dippsås

0

6 steg att laga

13 ingredienser

30 m

Bjud på färska vårrullar i stället för tacos nästa gång det vankas fredagsmys. Tänk på samma sätt och lägg upp ingredienserna i olika skålar och låt sedan var och en göra sin egen vårrulle. Servera med vårt förslag på dippsås, din personliga favorit eller varför inte flera olika såser.

kikkoman_logo_svg

Ta fram det bästa

Lyft smaken med Kikkomans produkter.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 200 g laxfilé, skinnfri i bit (gärna Salmalax)
  • 2 morötter
  • 4 gröna sparrisar
  • 0,5 gurka
  • 2 avokador (mogna)
  • 50 g bladspenat (eller mangold)
  • 8-12 rispapper
  • sesamfrön (olika sorter)
  • groddar (t.ex. rödbetsskott och böngroddar)

Fruktig dippsås

  • 4 torkade aprikoser
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 msk malen ingefära, färskriven
  • 0,75 dl Kikkoman Ekologisk sojasås

Gör så här

  1. Börja med dippsåsen. Blötlägg aprikoserna i vatten ca 30 minuter. Häll av och mixa med övriga ingredienser. Späd eventuellt med vatten för en lösare konsistens.
  2. Skär laxen i ca 2 cm tjocka strimlor på längden.
  3. Skala och skär morötterna i tunna strimlor, gärna med hjälp av en grönsaksstrimlare, eller riv dem grovt på rivjärn.
  4. Hyvla sparris och gurka på längden med en potatisskalare eller med hjälp av en mandolin. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär fruktköttet i skivor.
  5. Grovstrimla spenaten.
  6. Vid servering
    Fyll en rymlig bunke, form eller stekpanna med ljummet vatten. Doppa rispapperet i vattnet ca 5 sekunder så att det mjuknar. Ta upp och lägg rispappret på en fuktad handduk. Strö över sesamfrön. Fyll med lax, grönsaker, skott och/eller groddar. Rulla ihop till tajta rullar. Dela på hälften. Servera med dippsåsen.
TIPS!
läs mer
Japansk pannkaka med ponzumajonnäs

Tips från Kikkoman

Fler härliga recept med Kikkomans produkter hittar du här

Läs mer