Färska bär med nyponrosgranité och ”rå” grädde

0 röster
3 dagar
4

Ljuvlig granité på rosenblad. Plocka nyponrosblad och låt dem dra i en sockerlag med citron och vanilj. Servera med valfria bär och grädde som du skedar över vid servering.

Visa mer
3 dagar
4

Du behöver

  • 5 dl nyponrosblad
  • 2,5 dl socker
  • 2,5 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 3 citroner, skivade

Till servering

  • 2 dl färska bär
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Koka upp vattnet. Tillsätt sockret och låt det smälta.
  2. Häll lagen på rosenblad, urskrapade frön från vaniljstång, citronskivor och rosenblad. Låt stå i tre dagar och sila sedan av. Frys saften.
  3. Vid servering
  4. Skrapa med sked eller gaffel till granité. Servera med grädde och bär.
20 juli 2018

Fler goda recept