Färska bär med nyponrosgranité och ”rå” grädde

0 röster
3 dagar
4

Ljuvlig granité på rosenblad. Plocka nyponrosblad och låt dem dra i en sockerlag med citron och vanilj. Servera med valfria bär och grädde som du skedar över vid servering.

Visa mer
3 dagar
4

Du behöver

  • 5 dl nyponrosblad
  • 2,5 dl socker
  • 2,5 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 3 citron, skivade

Till servering

  • 2 dl färska bär
  • 2 dl vispgrädde
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka upp vattnet. Tillsätt sockret och låt det smälta.
  2. Häll lagen på rosenblad, urskrapade frön från vaniljstång, citronskivor och rosenblad. Låt stå i tre dagar och sila sedan av. Frys saften.
  3. Vid servering
  4. Skrapa med sked eller gaffel till granité. Servera med grädde och bär.
20 juli 2018
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...