Färsk tagliatelle med grönkål och pancetta

19 röster
30 min
4
Färsk tagliatelle med grönkål och pancetta
Foto: TV4

Snabblagad pasta med få ingredienser som grönkål, pancetta och pecorino. Paolo tipsar om att det rökta sidfläsket, pancetta, går att byta ut mot bacon. 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g färsk tagliatelle
  • 500 g grönkål
  • 200 g pancetta (eller sidfläsk)
  • 1 purjolök (liten)
  • 2 selleristjälkar
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 150 g mellanlagrad pecorino, grovriven
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär bort de grova stjälkarna från grönkålen.
  2. Fyll en bunke med kallt vatten, helst med isbitar i.
  3. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg ner kålen när vattnet har kokat upp och låt den koka i 1 minut. Häll snabbt av vattnet och lägg kålen i det kalla vattnet. När kålen kallnat häll över den i ett durkslag, låt den rinna av.
  4. Skär grönkålen i stora bitar, ca 3 x 4 cm. Skär pancettan i strimlor. Skölj och strimla purjolöken. Skölj och skär sellerin i små bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  5. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Fräs purjo, vitlök och selleri i ett par minuter. Tillsätt pancetta och kål. Stek allt i 5-10 minuter eller tills allt mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet i ett durkslag (spara lite av vattnet för att ev späda såsen med det) och häll sedan över den varma pastan i pannan med pancetta och grönkål. Blanda i pecorino (spara lite för att strö över vid servering) och späd med lite pastavatten om det behövs.
  7. Lägg upp på tallrikar och strö över resten av pecorinon.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...