Färsk tagliatelle med grönkål och pancetta

19 röster
30 min
4
Färsk tagliatelle med grönkål och pancetta
Foto: TV4

Snabblagad pasta med få ingredienser som grönkål, pancetta och pecorino. Paolo tipsar om att det rökta sidfläsket, pancetta, går att byta ut mot bacon. 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g färsk tagliatelle
  • 500 g grönkål, färsk
  • 200 g pancetta, eller sidfläsk
  • 1 purjolök, liten
  • 2 selleristjälkar
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 150 g mellanlagrad pecorino, grovriven
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär bort de grova stjälkarna från grönkålen.
  2. Fyll en bunke med kallt vatten, helst med isbitar i.
  3. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg ner kålen när vattnet har kokat upp och låt den koka i 1 minut. Häll snabbt av vattnet och lägg kålen i det kalla vattnet. När kålen kallnat häll över den i ett durkslag, låt den rinna av.
  4. Skär grönkålen i stora bitar, ca 3 x 4 cm. Skär pancettan i strimlor. Skölj och strimla purjolöken. Skölj och skär sellerin i små bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  5. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Fräs purjo, vitlök och selleri i ett par minuter. Tillsätt pancetta och kål. Stek allt i 5-10 minuter eller tills allt mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet i ett durkslag (spara lite av vattnet för att ev späda såsen med det) och häll sedan över den varma pastan i pannan med pancetta och grönkål. Blanda i pecorino (spara lite för att strö över vid servering) och späd med lite pastavatten om det behövs.
  7. Lägg upp på tallrikar och strö över resten av pecorinon.
8 december 2018

Laddar fler recept...