Färsk spenatsallad

Färsk spenatsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färsk spenatsallad

8 ingredienser

En härlig sommarsallad som faktiskt är smal trots baconbitarna.

Ingredienser

portioner
  • 2-3 l färska spenatblad
  • 3 ägg, hårdkokta
  • 200 g champinjoner
  • 200 g bacon
  • salt
  • peppar
  • 3 msk olja
  • 1 msk vinäger

Gör så här

  1. Skölj spenaten och låt den rinna av. Stek baconskivorna knapriga och låt dem rinna av på hushållspapper. Skala och dela äggen. Ta ur gulorna och mosa dem med vinäger. Rör i olja så att dressingen blir krämig och tjock. Finhacka äggvitorna.
  2. Blanda spenatblad med skivade champinjoner och äggvita. Smula över bacon och häll över dressingen. Vänd salladen några gånger innan den serveras.