Oxbringa kan man koka 1–2 dagar i förväg. Lägg den då i press med en skärbräda med en tyngd på i kylskåpet. Pressad blir den lättare att skära. Värm den sedan i buljong från koket.
6 persiljestjälkar, bladen sparas till serveringen
Till servering:
2 morötter, i cm-bitar
0,5 rotselleri, i cm-bitar
0,5 kålrot, i cm-bitar
4 potatisar
färsk pepparrot, riven
Gör så här
Skölj oxbringan i kallt vatten. Så här gör man för att få rätt mängd vatten att koka i: Täck bringan med vatten i en kastrull, så stor att köttet precis täcker kastrullens botten. Ta upp bringan. Salta vattnet lätt. Låt vattnet koka upp (utan bringa). Lägg i bringan i det kokande vattnet, koka upp och skumma av.
Lägg i kryddor, lök, vitlök, persilja och rotfrukter (utom de till serveringen). Koka på svag värme i 1-2 timmar eller tills köttet lossnar från benen och känns mört. Ta upp bringan. Sila buljongen och koka rotfrukterna till serveringen mjuka i buljongen.
Skär bringan i tunna skivor med en vass kniv. Servera i djup tallrik med buljong, rotfrukter och riven pepparrot.