Färsk mangochutney med lime och koriander

Färsk mangochutney med lime och koriander
Foto: Frida Wismar

Färsk mangochutney med lime och koriander

Av: Malin Mendel

Från: Malou efter tio

8 ingredienser

10 min

Färgrik, fräsch och syrlig mangochutney. Mangon ger lite sötma och chilin hetta. Ta bort fröna ur chilin om du inte vill ha den så stark. Detta är ett mycket gott tillbehör till maträtter som till exempel grillad fisk.

Receptet kommer från boken ”Yogaköket” Lava förlag, av Malin Mendel.

Ingredienser

portioner
  • 2 mango (eller 250 g fryst tärnad mango)
  • 2 avokador
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 röd chilifrukt, hackad (utan frön)
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 limefrukt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär mangon i centimeterstora bitar. Eller låt de frysta mangobitarna tina.
  2. Dela, kärna ur och skär avokado i bitar lika stora som mangobitarna. Halvera cocktailtomaterna.
  3. Blanda mango, avokado och tomater med chili och koriander i en skål.
  4. Pressa över lime, salta och peppra. Blanda och smaka av.