Färsk makrill på 5 minuter

Färsk makrill på 5 minuter
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Färsk makrill på 5 minuter

7 ingredienser

5 m

Snabbt och enkelt recept med makrill, broccoli och grönkål som ger dig en huvudrätt på 5 minuter! En riktigt snabb maträtt som är riktigt fräsch, god och bra som både vardagsmiddag och lunch.

Dryckestips från Maya Samuelsson:
Claude Val 2016
Langedoc-Roussillon, Frankrike
Nr 5552

Langlois-Chateau Saumur Vieilles Vignes 2015
Druva: Chenin blanc
Loirdalen, Frankrike
Nr 96281

Ingredienser

portioner
  • 4 makrillfiléer med skin, benade
  • 200 g grönkål
  • 2 broccoli
  • 4 msk soja
  • 1 granatäpple, bara kärnor
  • 1 limefrukt, juice
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Dela ner broccolin i mindre bitar, lägg dem tillsammans med kålen i en värmetålig skål.
  2. Slå på en liten skvätt vatten, salta och plasta med plastfolie. Micra i micron i ca 3-4 min.
  3. Stek makrillen i olja med skinnsidan ner i två minuter. Vänd filéerna och slå på soja, lime juicen och honung. Koka upp.
  4. Ta av makrillen från spisen och häll i grönkålen och broccolin. Rör om och servera med krispiga granatäpple kärnor.