Färsjärpar i senapssås

Färsjärpar i senapssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färsjärpar i senapssås

16 ingredienser

Goda och enkla järpar med örtkryddning. Koriander har en speciell smak, så var säker på att du gillar den innan den blandas i färsen.

Ingredienser

portioner
  • 4-500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0,75 dl ströbröd
  • 2 dl kaffegrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 knippe persilja, hackad

Sås:

  • 2 dl kaffegrädde
  • 2-3 tsk dijonsenap

Tomatsallad:

  • 4 tomater, skivade
  • 1-2 gula lökar, skivade
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen
  • matfett, till stekning

Gör så här

  1. Blanda färsen. Forma äggstora bullar och stek dem långsamt klara i en panna med matfett. De kan också efterstekas i ugn 175° 10 – 15 minuter.
  2. Vispa ur pannan med grädden. Smaka av såsen med senap och sila den över biffarna. Strö på persilja.
  3. Blanda tomater och lök till salladen. Droppa olivolja över och krydda med salt och peppar. Servera.