Färsbiff med yoghurtinlagda grönsaker

Färsbiff med yoghurtinlagda grönsaker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färsbiff med yoghurtinlagda grönsaker

13 ingredienser

En vanlig färsbiff av nötkött måste piggas upp ibland. Här har vi valt att göra det med en inläggning som sedan blandas med yoghurt.

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk vatten
  • 0,5 gul lök
  • salt
  • vitpeppar

Grönsaker

  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 100 g gurka
  • 100 g paprika
  • 100 g rödlök
  • 1,5 dl matyoghurt
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Koka ättika, socker och vatten och låt kallna. Skala rödlöken och strimla den, gurka och paprika. Häll lagen över grönsakerna och låt det stå och dra en stund. Häll av grönsakerna och blanda dem med matlagningsyoghurt.
  2. Skala och riv den gula löken. Lägg färsen i en bunke, häll på vattnet och blanda ner löken, krydda med salt och peppar. Forma 12 små biffar och stek dem i smör.