Färsbiff med svamp- och tomatröra

Färsbiff med svamp- och tomatröra
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färsbiff med svamp- och tomatröra

15 ingredienser

Använd gärna krossade tomater smaksatta med basilika eller strimla ner färsk basilika i röran vid serveringen.

Ingredienser

portioner
  • 400 g blandfärs
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 äggulor
  • 1 potatis, stor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl mellangrädde

Röra:

  • 100 g champinjoner
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 förp krossade tomater
  • salt
  • svartpeppar
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Blanda färsen med kryddor och äggula. Riv den råa potatisen fint och vänd ner den tillsammans med resten av ingredienserna.
  2. Forma små biffar och stek sakta med matfett i en panna.
  3. Hacka svampen och strimla purjon. Bryn i oljan i en kastrull. Slå i tomater och krydda. Låt småkoka medan biffarna steks. Servera röran till biffarna.