Farrosallad med rucola, soltorkade tomater och oliver

koket.se
Farrosallad med rucola, soltorkade tomater och oliver
Foto: Tv4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Farrosallad med rucola, soltorkade tomater och oliver

15 ingredienser

30 m

Matig sallad med bland annat tomater, rädisor, oliver,  kapris och farro. Farro är ett slags matvete med italienskt ursprung. Får du inte tag i farro går det bra med bulgur eller matvete.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl farro (bulgur eller matvete går också bra)
  • 1 stort romansalladshuvud
  • 50 g rucolasallad
  • 2 msk pinjenötter
  • 10 körsbärstomater
  • 10-12 soltorkade tomater, i olja
  • 1 rödlök
  • 10 rädisor
  • 3 msk kapris
  • 15 svarta oliver, små
  • 2 dl parmesan, flagor
  • salt

dressing

  • 0,75 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt

Gör så här

  1. Koka farrogrynen enligt anvisning på förpackningen. Spola snabbt av kornen i ett durkslag med kallt vatten och låt dem rinna av och svalna. Häll kornen i en stor salladsskål.
  2. Riv salladen i bitar, skölj och torka dem i en salladsslunga eller skaka noggrant av vattnet och torka med kökshandduk.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns.
  4. Dela de färska tomaterna och strimla de solttorkade.
  5. Skär rödlöken i tunna skivor och rädisorna i bitar.
  6. Lägg sallad och övriga ingredienser (utom de färska tomaterna) i skålen med farron. Tillsätt dressingen, blanda väl och smaka av. Blanda sedan varsamt i tomathalvorna.