• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Färgstark sallad på fem gryner

Färgstark sallad på fem gryner
Foto: Zeta

Färgstark sallad på fem gryner

10 steg att laga

12 ingredienser

60 m

Insalata colorata ai cinque cereali. Den här vackra salladen är smaksatt Zetas femgrynsblanding med pesto, rostade jordärtsskockor och toppad med tunt hyvlade polkabetor, rädisor och vindruvor.

Receptet är framtaget i samarbete med Green Kitchen Stories.

Zeta 5 gryner eko produkt

Zeta 5 gryner - ekologisk grynblandning med vete, långkornigt råris, kamutvete och fullkornshavre.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 250 g Zeta 5 Gryner Ekologisk
  • 500 g jordärtskocka
  • 2 Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
  • 4 polkabetor, skalade
  • 200 g rädisa, sköljda
  • ca 200 g röda vindruvor, halverade på längden
  • 20 g pinjenötter, lätt rostade
  • 70 g rucolasallad
  • 1 kruka basilika

Pestodressing

  • 5 msk Zeta Pesto alla Genovese (ekologisk)
  • 2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 0,5 citron, saften

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och skrubba jordärtskockorna och skiva sedan dem i 5–10 mm tjocka skivor.
  3. Lägg skivorna i en skål, häll över olivolja och salt och vänd skivorna tills de är helt täckta av olja.
  4. Sprid ut skockorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta ca 30-40 minuter tills de är mjuka och har krispiga kanter.
  5. Koka upp rikligt med saltat vatten. Lägg i grynerna och koka dem 8–10 minuter, rör om då och då. Låt rinna av i ett durkslag och häll sedan tillbaka dem i kastrullen.
  6. Rör ihop pestodressingen och häll över grynerna i kastrullen. Rör runt tills de är helt täckta av dressing.
  7. Häll grynblandningen på ett stort fat.
  8. Vänd ner jordärtskockorna.
  9. Bryt mozzarellan i mindre stycken och placera ut bland grynerna.
  10. Hyvla polkabetor och rädisor så tunt som möjligt på en mandolin (eller skiva dem tunt) och arrangera över grynerna tillsammans med vindruvor, pinjenötter, rucola och basilika.