I samarbete med Zeta

Färgstark sallad på fem gryner

60 m
4 - 6
Färgstark sallad på fem gryner
Foto: Zeta

Insalata colorata ai cinque cereali. Den här vackra salladen är smaksatt Zetas femgrynsblanding med pesto, rostade jordärtsskockor och toppad med tunt hyvlade polkabetor, rädisor och vindruvor.

Receptet är framtaget i samarbete med Green Kitchen Stories.

15 december 2016
60 m
4 - 6

Du behöver

  • 250 g Zeta 5 Gryner
  • 500 g jordärtsskockor
  • 2 Zeta Buffelmozzarella
  • 4 polkabetor, skalade
  • 1 knippe rädisor, sköljda
  • ca 200 g röda vindruvor, halverade på längden
  • 20 g pinjenötter, lättrostade
  • 2 nävar rucolasallad
  • ett knippe färsk basilika

Pestodressing

  • 5 msk Zeta Ekologisk Pesto
  • 2 msk Zeta Olivolja Classico eller Originale
  • 0,5 citron, saften

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och skrubba jordärtskockorna och skiva sedan dem i 5–10 mm tjocka skivor.
  3. Lägg skivorna i en skål, häll över olivolja och salt och vänd skivorna tills de är helt täckta av olja.
  4. Sprid ut skockorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta ca 30-40 minuter tills de är mjuka och har krispiga kanter.
  5. Koka upp rikligt med saltat vatten. Lägg i grynerna och koka dem 8–10 minuter, rör om då och då. Låt rinna av i ett durkslag och häll sedan tillbaka dem i kastrullen.
  6. Rör ihop pestodressingen och häll över grynerna i kastrullen. Rör runt tills de är helt täckta av dressing.
  7. Häll grynblandningen på ett stort fat.
  8. Vänd ner jordärtskockorna.
  9. Bryt mozzarellan i mindre stycken och placera ut bland grynerna.
  10. Hyvla polkabetor och rädisor så tunt som möjligt på en mandolin (eller skiva dem tunt) och arrangera över grynerna tillsammans med vindruvor, pinjenötter, rucola och basilika.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta