Färgglada betor med getostkräm och pinjenötter

Färgglada betor med getostkräm och pinjenötter
Foto: TV4

Färgglada betor med getostkräm och pinjenötter

Av: Jessica - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

60 m

En riktigt smarrig förrätt som definitivt kommer falla de flesta gäster i smaken!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 rödbetor
  • 3 gulbetor
  • 3 polkabetor

Getostkräm:

  • 50 g getost
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk honung

dressing:

  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 msk färsk bladpersilja, finhackad
  • 1 citron, rivet skal och saft av
  • 0,5 apelsin, saften
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Garnering:

  • 1 dl "höstfärgad" sallad (Bulls blood)
  • 4 ätbara "höstfärgade" blommor (buskkrasseblommor eller liknande)
  • 1 dl pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Skala en gulbeta, en rödbeta och en polkabeta och skär i mycket tunna skivor. Lägg dem i iskallt vatten i separata skålar fram till servering.
  2. Koka resten av betorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 40 min. Spola dem i kallt vatten och drag av skalet.
  3. Skär dem i klyftor.
  4. Blanda samman ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Mosa osten och rör ihop getostkrämen. Häll av vattnet från de skivade betorna. Lägg kokta och skivade rödbetor på ett fat och ringla över dressingen.
  6. Toppa med getaostkräm och sallad. Servera med bröd.