Fänkålssoppa med lövbiffsrullar

Fänkålssoppa med lövbiffsrullar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fänkålssoppa med lövbiffsrullar

13 ingredienser

Servera en matig soppa som fredagsrätt! Soppan passar också som supé.

Ingredienser

portioner
  • 2 fänkål [ca 300 g]
  • 1 zucchini [ca 300 g]
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl torrt fruktigt vitt vin
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 kruka finskuren gräslök
  • 4 skivor lövbiff
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, att steka i

Till dekoration:

  • rödlök, finstrimlad
  • minifänkål (eller fänkålsdill)

Gör så här

  1. Skala och grovtärna zucchinin. Klyv fänkålen, skär bort rotfästet och grovstrimla den. Spara några vippor till garnering, om du inte hittar minifänkål att garnera med.
  2. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Fräs grönsakerna under omrörning, cirka 1 minut. Tillsätt vin och buljong. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock cirka 10 minuter. Krydda med peppar. Mixa soppan slät med gräslöken.
  3. Krydda lövbiffen med salt och peppar. Stek den i smör 1 minut per sida och rulla till rullar. Skär varje rulle i fyra skivor, som rulltårta. Hetta upp soppan och servera den i varma tallrikar med lövbiffsrullarna och fänkålsdillen (eller kokt minifänkål).