Fänkålssallad - Paolo Robertos recept

0 röster
30 m
4

Krispig sallad med fänkål, oliver, apelsiner och kapris blir en härlig lätt lunch eller tillbehör till middagen.

Receptet är ur boken Paolos stora italienska kokbok, Bonnier Fakta.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 fänkålshuvuden, små
  • 1 rödlök
  • 12 gröna oliver, urkärnade
  • 12 svarta oliver, urkärnade
  • 2 apelsiner
  • 2 msk kapris

dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citron, färskpressad
  • 1 msk apelsinsaft, färskpressad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skölj av och ansa fänkålen, dela den och ta bort den lilla stocken. Skär av den gröna blasten.
  2. Skär fänkål och lök tunt och skär oliverna i halvor.
  3. Skala apelsinerna och skär med en vass kniv bort den vita hinnan. Skär sedan ut skinnfria filéer ur klyftorna. Spara den saft som rinner ut till dressingen.
  4. Blanda samman olivolja, citron- och apelsinsaft, salt och peppar i en salladsskål.
  5. Tillsätt fänkål, rödlök, oliver, kapris och apelsinklyftor och blanda noga men försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera fänkålssalladen på assietter eller i små skålar, skeda över lite extra dressing.
27 juni 2019

Laddar fler recept...