Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver.
Stöt kardemumman och blanda ner i mjölblandningen. Rör sedan ner mjölblandningen i sockret och äggen. Blanda slutligen ner mjölken.
Stryk sedan ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 5 minuter. Låt svalna och skär ut fyra runda bottnar.
Jordgubbsfyllning
Snoppa och skiva jordgubbarna och riv skalet från citronen. Skiva en vaniljstång och skrapa ur vaniljfröerna.
Blanda samman jordgubbar, vanilj och citronzest i en bunke. Tillsätt saften från citronen och 2-3 matskedar rörsocker. Låt stå och dra i ca 20 minuter
Vaniljkräm
Häll mjölken i en kastrull. Skiva en vaniljstång och gröp ur fröerna. Lägg frön och stång i kastrullen och koka upp under omrörning.
Blanda ihop äggulorna, potatismjölet och sockret.
Sila mjölken och tillsätt äggblandningen i mjölken. Rör om och koka upp på nytt, håll i rörelse till det börjar tjockna.
När det tjocknar, vispa upp vaniljkrämen. Låt stå på kylning.
Bananfyllning
Vispa grädden och blanda ihop med mosade bananer och 2 dl vaniljkräm.
Montering
Lägg ut en botten och stryk på vaniljkräm, lägg på en till botten och lägg på ett lager av jordgubbsblandningen, lägg på ytterligare en botten och stryk på banankrämen och avsluta med att lägga på den sista botten som ett lock.
Vispa grädden och fyll den en spritspåse.
Skär färska jordgubbar i mindre bitar.
Spritsa ut grädden på tårtan och dekorera med färska jordgubbar på toppen.