Frasiga jordgubbspajer

Kristina Eriksson husmanskost

Frasiga jordgubbspajer

Av: Kristina Eriksson

Från: Familjens stora sunda kokbok

10 ingredienser

Smuliga jordgubbspajer som är godast att äta direkt. Müsli i pajdegen ger extra krisp till din jordgubbspaj.

Se fler recept från

Familjens stora sunda kokbok.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl müsli (av nyttigare sort)
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl strösocker
  • salt
  • 2 msk flytande margarin
  • 4 msk yoghurt
  • 1,5 dl vaniljvisp
  • 1 citron, finrivet skal från
  • 250 g jordgubbar

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, müsli, bakpulver, socker, salt, margarin och yoghurt till en deg.
  2. Tryck ut degen i 4 smorda portionspajformar.
  3. Om degen är kladdig – ta lite mjöl på handen.
  4. Ställ pajskalen kallt i minst 30 minuter.
  5. Grädda pajskalen i 225 grader i ca 10 minuter.
  6. Låt dem svalna.
  7. Vispa vaniljvispen och blanda den med citronskalet.
  8. Bred ut vaniljvispen i pajskalen.
  9. Dela jordgubbarna en gång och lägg dem ovanpå vaniljvispen.