I samarbete med Ingelsta Kalkon

Familjens godaste kalkonbolognese

45 m
4
Ingelsta kalkonbolognese
Foto: Ingelsta Kalkon
45 m
4

Du behöver

  • 450 g kalkonfärs
  • 150 g kalkonbacon, strimlad
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 stor morot, hackad
  • 1 burk konserverade körsbärstomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 dl rödvin
  • 1,5 dl hönsbuljong
  • 1 kruka färsk basilika
  • salt och svartpeppar

Till servering

  • 1 avokado
  • spaghetti eller annan pasta
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna eller stekgryta med olivolja och bryn kalkonfärs och bacon. Tillsätt lök, vitlök och hackad morot och låt detta fräsa med tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt övriga ingredienser. Krydda med salt och peppar och låt koka samman i minst 30 minuter utan lock. Rör om då och då under tiden.
  3. Smaka av bolognesen med salt och svartpeppar och vänd ner hackad basilika.
  4. Servera till nykokt pasta med hackad avokado och riven parmesan på toppen.
Kommentera receptet

Fler goda recept