I samarbete med Ingelsta Kalkon

Familjens godaste kalkonbolognese

16 röster
45 m
4
Ingelsta kalkonbolognese
Foto: Ingelsta Kalkon

Kalkonbolognese med bacon och rödvin. Servera med färsk pasta till. Krydda med färskmalen svartpeppar och toppa med lagrad parmesan. Smaskens!

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 450 g kalkonfärs
  • 150 g kalkonbacon, strimlad
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 morot, hackad
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 dl rödvin
  • 1,5 dl hönsbuljong
  • 1 kruka färsk basilika
  • salt och svartpeppar

Till servering

  • 1 avokado
  • 4 port spaghetti, eller annan pasta
  • 1-2 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna eller stekgryta med olivolja och bryn kalkonfärs och bacon. Tillsätt lök, vitlök och hackad morot och låt detta fräsa med tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt övriga ingredienser. Krydda med salt och peppar och låt koka samman i minst 30 minuter utan lock. Rör om då och då under tiden.
  3. Smaka av bolognesen med salt och svartpeppar och vänd ner hackad basilika.
  4. Servera till nykokt pasta med hackad avokado och riven parmesan på toppen.
4 maj 2017

Laddar fler recept