Falukorv i snöre med rotfrukter

2 röster
6

Gryta med falukorv och rotfrukter i hönsbuljong. Serveras med en syrlig crème fraiche med smak av pepparrot.

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 150 g morot
  • 150 g kålrabbi
  • 150 g kålrot
  • 200 g spetskål
  • 1 purjolök
  • 900 g wagu falukorv
  • 300 g små potatisar, hela
  • 2 l hönsbuljong

Sås

  • 50 g pepparrot
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Skär morötter, kålrabbi och kålrot i 2 cm bitar.
  2. Skär sedan kålen och purjon i mindre bitar. Koka alla grönsaker och potatisen mjuka i hönsbuljongen.
  3. Skär korven i portionsbitar. Bind ett snöre på varje korvbit koka med i grytan med grönsaker. Låt andra änden på snöret hänga utanför kastrullen.
  4. Riv pepparroten och bland med crème fraiche, vinäger, senap, salt och peppar.
  5. Serveras korven och grönsakerna med såsen.
11 mars 2018
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept