Falskt rågbröd

Falskt rågbröd
Foto: Simon Bajada

Falskt rågbröd

Av: Jonas Lundgren

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

70 m

Paleobröd bakat med ägg och massor av härliga fröer och nötter.

TIPS: Detta recept kan varieras nästan hur som helst. Gör en skafferirensning och använd de nötter och frön du har hemma. Eller tillsätt honung och torkade frukter så har du ett perfekt fruktbröd.

Recept ur boken Jonas paleokök

Ingredienser

portioner limpa
  • 100 g pekannötter
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g cashewnötter
  • 100 g linfrön, krossade
  • 150 g pumpakärnor
  • 100 g solroskärnor
  • 100 g skalade sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 100 g kallpressad rapsolja (eller smält kokosolja)
  • 6 ägg
  • 50 g chiafrön, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg nötter, linfrön, pumpakärnor, solrosfrön och sesamfrön i en bunke. Blanda ner salt, olja och
  3. ägg och rör ihop ordentligt.
  4. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll ner smeten. Strö över chiafrön.
  5. Grädda mitt i ugnen i 50–60 minuter. Låt svalna på galler innan du skär brödet.