I samarbete med Old El Paso

Fajitakryddad lax med quinoasallad

Fajitakryddad lax med quinoasallad
Foto: Old El Paso
40 m
4

Du behöver

Lax

  • 1 påse Old El Paso Fajita Kryddmix
  • 4 laxfiléer à 150 g

Quinoa

  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt

Till salladen

  • 2 msk olivolja
  • 1 sötpotatis, rostad och i bitar
  • 100 g körsbärstomater, halverade
  • 0,5 gul paprika, strimlad
  • 70 g färsk babyspenat
  • 1 kruka koriander
  • salt och svartpeppar

Sås

  • 2 dl yoghurt (inte för mager)
  • 4 msk Old El Paso Thick ’n’ Chunky Salsa

Gör så här

  1. Värm ugnen till 160 grader. Krydda laxbitarna med kryddblandning och lägg i en smord ugnsform. Stek laxen i ugnen i ca 8 minuter.
  2. Skölj quinoan noga i varmt vatten. Koka upp vatten och salt och koka quinoan på låg värme under lock i ca 15 minuter. Skölj sedan i kallt vatten och blanda med resterande ingredienser till salladen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Blanda ingredienserna till såsen och servera tillsammans med salladen och laxen.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Old El Paso

Visa alla recept från Old El Paso