Delizie del piemonte
Delizie del piemonte
Av: Eyvind Hellström
Från: Köket
Ingredienser
- färska lasagneplattor (eller deg)
- 12 skivor emmentalerost
- 12 skivor kokt skinka, helst italiensk
- 1 dl parmesanost
- 2 dl vitlöksfrästa zucchini (skurna i halvmånar)
- 200 g ricotta
- färsk oregano
- olivolja
Sås:
- 2-3 dl matlagningsgrädde
- 2 tomater
- vitt vin
- salt, peppar, oregano
Gör så här
- Kavla ut pasta degen tunnt och förkoka i c:a 1 minut i kokande vatten, kyl direkt i kallt vatten.
- Blanda ricottaosten med salt, peppar, lite olivolja och finhackad oregano.
- Lägg ut plattorna bred ut ricotta blandningen, lägg på osten och skinkad och strö sedan över zucchini. Rulla ihop och låt vila en stund i smör papper.
- Skär sedan 5 cm tjocka bitar och ställ i en ugnsfast forn. Häll över såsen och gratinera i 225 grader i cirka 25 minuter.
- Grovhacka tomaterna och fräs upp med lite olivolja tills mycket av vattnet har dunstat bort.
- Häll sedan i grädden och låt koka ihop en stund. Krydda efter smak.