Exotisk cheesecake med mango och kokos

Philadelphia 9-Exotisk cheesecake med mango och kokos
Foto: Philadelphia

Exotisk cheesecake med mango och kokos

11 ingredienser

30 m + tid i kyl

Fruktig cheesecake med mango, lime, kokos och mynta.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 140 g kex, smulade (gärna kex med kokossmak)
  • 50 g osaltat smör, smält
  • 5 gelatinblad
  • 100 ml kokosmjölk
  • 280 g Philadelphia Original
  • 90 g strösocker
  • 275 ml vispgrädde
  • 1 limefrukt, finrivet skal
  • 0,5 mango, i kuber
  • 50 ml mangopuré
  • färsk mynta

Gör så här

Botten

  1. Blanda kexsmulorna med det smälta smöret. Tryck ner blandningen i botten av en kakform (20 cm diameter) med löstagbar botten. Ställ sedan formen åt sidan för nedkylning medan du förbereder fyllningen.

Fyllning

  1. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten tills det har mjuknat, låt rinna av väl. Värm under tiden upp kokosmjölken. Lägg i det mjuka gelatinet och rör om tills det har smält helt.
  2. Blanda Philadelphia och socker tills blandningen blir mjuk. Vispa i kokosnötsgelatinet i Philadelphiablandningen lite åt gången och rör sedan ned den vispade grädden och limeskalet.
  3. Skeda upp blandningen över kexbasen och släta ut ytan. Kyl i fyra timmar eller tills kakan har stelnat.
  4. Precis innan servering, dekorera med några mangokuber, mangopuré och några myntablad.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia 17 Ostkaka med färsk grapefrukt

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer