Anders chilimarinerade räkor med fetaost

Anders chilimarinerade räkor med fetaost
Foto: TV4

Anders chilimarinerade räkor med fetaost

Av: Ewa Lundh Kojola

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

35 min

Enkelt och så gott! En förrätt som serveras med machésallad och ett vitlöksbröd.

Dryck:
Kloster Eberbach Riesling Kabinett, 5810-01, serveras vid 8 grader, pris: 99 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

marinad

  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl chilisås
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 blad färsk basilika, hackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Räkblandning

  • 400 g räkor med skal
  • 1 liten gul paprika, hackad
  • 100 g fetaost, tärnad
  • 100 g skuren machésallad
  • 1 citron, i klyftor

Vitlöksbröd

  • 1 ciabattabröd som skivas
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Marinad: Blanda oljan med chilisåsen och balsamvinägern. Finhacka vitlöken och hacka basilikan. Lägg det i skålen tillsätt salt och svartpeppar.
  2. Räkblandning: Skala räkorna och skär paprikan i räkstora bitar.
  3. Vänd i räkorna och paprikan i marinaden och låt stå svalt minst 30 minuter, gärna längre. Tärna fetaosten och vänd ner den i räkblandningen. Fördela på 4 assietter lägg rikligt med Machésallad bredvid och garnera med en citronklyfta.
  4. Vitlöksbröd: Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i vitlökshacket och skiva brödet i 4 skivor. Stek 2 minuter på varje sida. Lägg brödet på assietten och servera genast.