Gajja Halwa

Eva-Lena - Karlstad
Foto: TV4

Gajja Halwa

Av: Eva-Lena - Karlstad

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 min

Indisk morotsdessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Eva-Lenas drycktips
8048 Kopke Fine Ruby Port 375ml, Douro, Portugal 65:-

"Ett sött, smakrikt och fruktigt portvin. Sötman i vinet möter sötman från morötterna och russin."

Ingredienser

portioner

Gajja Halwa

  • kg morot
  • l kondenserad mjölk
  • 1 krm kardemumma
  • dl vatten
  • 1 msk smör
  • 220 g rörsocker
  • 1 msk sötmandel
  • 1 msk russin
  • 1 msk pistagenötter

Gör så här

  1. Gajja Halwa
  2. Skala och riv morötterna. Hacka russin och nötter. Koka upp vattnet och tillsätt de rivna morötterna. Låt koka i ca 6 minuter.
  3. Häll på den kondenserade mjölken. Koka på låg värme och rör om ibland, tills morötterna mjuknat, tillsätt sockret, kardemumman och russinhacket. Rör om väl tills socker och mjölk absorberats av morotsröran. Rör ner smöret.
  4. Fördela morotsröran i fyra portionsskålar och dekorera med de hackade nötterna. Servera ljummen med en kula vaniljglass.