Eton mess med jordgubbar

johan hedberg

Eton mess med jordgubbar

12 ingredienser

10 + 40 m

Somrig dessert med jordgubbar, maränger och vaniljgrädde.

Ingredienser

portioner
  • 750 g jordgubbar
  • 90 g strösocker [1 dl]
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 vaniljstång
  • maräng

Valfritt

  • hallon
  • vinbär
  • blåbär
  • björnbär
  • blandade nötter

Gör så här

  1. Snoppa och dela jordgubbarna. Lägg dem i en skål, tillsätt strösocker och rör om. Låt stå 40 minuter så de saftar sig.
  2. Vispa grädden lätt. Tillsätt crème fraiche och sikta i florsocker. Dela och skrapa ur vaniljstången. Ha i urskrapet i gräddskålen. Vispa allt tills den är fluffig och man kan göra toppar av den. Den ska inte vara hårt vispad.
  3. Varva jordgubbar, gräddvisp och maränger i en stor skål eller portionsglas. Toppa med bär och eventuellt grovhackade nötter. Servera omgående.