Etiopiska pannkakor med linsgryta och vitkål

Etiopisk pannkaka med linsgryta och vitkål
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Etiopiska pannkakor med linsgryta och vitkål

19 ingredienser

Tunna pannkakor som serveras med krämig linsgryta, stekt vitkål och koriander.

Ingredienser

portioner

Snabb-Injera

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl teffmjöl (eller rågmjöl)
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 4 dl kolsyrat vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 krm salt

Linsgryta

  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 5 cm färsk ingefära
  • 50 g smör
  • 4 dl röda linser
  • 2 msk berberekrydda (eller garam masala)
  • vatten
  • salt

Stekt vitkål

  • 0,33 vitkål
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar

Servering

  • färsk koriander

Gör så här

Linsgryta

  1. Skala lök, vitlök och ingefära. Hacka lök och vitlök smått, riv ingefära.
  2. Stek lök, vitlök och ingefära på låg värme i smöret i ca 10 minuter. Gör injerasmeten under tiden!

Injera

  1. Sikta mjölet i en bunke och ha i bakpulver och salt. Vispa ned vatten och vinäger och låt svälla i ca 15 min.
  2. Stek tunna pannkakor i olja och stek bara ena sidan! Så görs det i Etiopien!

Linsgryta

  1. Tillsätt berbere och linserna samt vatten så det täcker. Salta. Koka linserna i ca 15-20 men håll koll så det inte kokar torrt. Resultatet ska bli grötigt och krämigt!

Stekt vitkål

  1. Skiva vitkålen och stek den i smör med salt och peppar tills det fortfarande är krispig.

Servering

  1. Servera grytan på pannkakorna med vitkål och koriander.