Ernsts stenugnsbakade lökbröd

koket.se
lökbröd
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts stenugnsbakade lökbröd

12 ingredienser

ca 40 m

Ljuvliga små pizzabröd med karamelliserad lök, kapris och sardeller. Sött, salt och riktigt gott!

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner8 - 10 små bröd

Deg

  • 0,25 förp jäst
  • 4 dl vatten, fingervarmt
  • 1 msk flytande honung (att lösa jästen med)
  • 1 tsk salt
  • 1 l vetemjöl
  • 2 msk olivolja

Fyllning

  • 500 g olika typer av lök t ex gul lök, röd lök, knipplök, schalottenlök, pärllök
  • muscovadosirap
  • timjan
  • olivolja
  • 1 liten burk kapris
  • 1 liten burk sardeller

Gör så här

Deg

  1. Smula ner jästen i en bunke, addera honung och lite av vattnet för att lösa upp jästen.
  2. Tillsätt resten av vattnet, mjöl, salt och olja. Arbeta samman ingredienserna till en fast och smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek.
  3. Dela upp degen i åtta till tio bitar och kavla dem till platta bröd på ett mjölat bakbord. Mjöla den utkavalade degen på båda sidorna.
  4. Elda i pizzaugnen eller sätt ugnen till 250 grader

Lökfyllning

  1. Skala och skiva löken. Hacka timjan. Fräs löken mjuk i olivolja i en muurikka eller stekpanna och tillsätt timjan.
  2. Smaka av med salt, peppar och lite muscovadosirap, som hjälper till att karamellisera det naturliga sockret i löken.
  3. Fördela lökfräset på bröden, toppa med kapris och sardeller.
  4. Grädda lök/pizzabrödet i 7-10 minuter tills brödet får vacker färg.