Ernsts juliga köttbullar med fläskfärs

Ernsts juliga köttbullar med fläskfärs
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts juliga köttbullar med fläskfärs

14 ingredienser

Små fina köttbullar på fläskfärs och med goda julkryddor. Du spritsar enkelt ut dem på en oljad plåt och tillagar köttbullarna i ugnen.

Ingredienser

  • 1 kg fläskfärs (eller blandfärs)
  • 3 dl mjölk
  • 1,5 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 1 msk muscovadosirap (eller honung)
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk kummin, stött i mortel
  • 1 tsk malen kanel
  • olja
  • smör

Gör så här

  1. Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla några minuter till en panad.
  2. Mixa löken med äggen till en “lökkräm”.
  3. Blanda färsen med lökkrämen, honung, alla kryddor, panad och salt till en färssmet. Fyll en spritspåse med smeten.
  4. Smörj en plåt med olja. Spritsa ut små bollar mot din blöta hand. Lägg köttbullarna på plåten och stek i ugnen på 180-200 grader i ca 10 min.
  5. Före servering, stek köttbullarna i smör och olja så de får fin yta.