Ernsts cajunkräftor

Ernsts cajunkräftor
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts cajunkräftor

11 ingredienser

30 m + marinering

Stekta kräftor i het marinad. Ett kul sätt att ta kräftskivan till nya nivåer!

Ingredienser

portioner
  • 1 kg kräftor
  • 4 citroner, saft och skal

marinad

  • 1 hel vitlök
  • 10 cm ingefära, skalad
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 rödlök, skalad
  • 1 knippe persilja
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 dl olivolja
  • 33 cl veteöl

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till marinaden i en mixer, häll blandningen över kräftorna.
  2. Dela citronerna på hälften och pressa över kräftorna. Blanda sedan ner även citronhalvorna bland kräftorna och eventuellt mer persilja och olivolja. Täck med plast och marinera ett dygn.
  3. Stek, eller grilla kräftorna i ugnen, servera kräftorna varma med goda tillbehör.